Mon. Aug 8th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Yndyra është një substancë dylli që gjendet në gjakun tuaj dhe në qelizat tuaja.

Mëlçia juaj bën pjesën më të madhe të yndyrës në trupin tuaj. Pjesa tjetër vjen nga ushqimet që hani. Yndyra udhëton në gjakun tuaj të paketuar në pako të quajtura lipoproteina. Kur një person mbart shumë yndyrë në trupin e tij për shkak të një jetese jo të shëndetshme, mund të ndodhë dhimbje në duar dhe këmbë.

Të gjithë duhet të monitorojnë rregullisht nivelet e yndyrës për të ulur rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe bllokimeve në enët e gjakut, thanë Spitalet Medicover.

kole1

Duke shtuar: “Nivelet e larta të yndyrës zakonisht s’ shkaktojnë ndonjë simptomë dhe në shumicën e rasteve, ato shkaktojnë vetëm ndodhi emergjente. Por ekziston një grup i caktuar i simptomave fizike të yndyrës së lartë, të cilat tregojnë nivele të larta të yndyrës në trup dhe na paralajmërojnë të ndjekim udhëzimet për të kontrolluar atë”, shkruan Express.co.uk.

“Shenjat paralajmëruese të simptomave të yndyrës së lartë përfshijnë dhimbje në duar dhe këmbë. Kjo ndodh për shkak të akumulimit të yndyrës e cila mund të bllokojë enët e gjakut të këmbëve dhe duarve. Kjo grumbullim mund të ndodhë vazhdimisht dhe t’i bëjë duart dhe këmbët të pësojnë dhimbje”.

dhimbje në duar

Kur ka një akumulim të pllakave (depozitat yndyrore) bllokon arteriet, e cila quhet arterosklerozë. Këto depozita përbëhen nga yndyra, substancat yndyrore, produktet e mbetjeve qelizore, kalciumi dhe fibrina. ndërsa yndyra në trup ndërtohet, ajo mund të bllokojë enët e gjakut të duarve. Ky grumbullim i yndyrës mund të ndodhë vazhdimisht dhe t’i bëjë duart të dhimbshme.

6 iStock 599766860

dhimbje në këmbë

Sëmundja e arterieve periferike (PAD) është një grumbullim i yndyrës dhe pllakave në arteriet që çojnë në ekstremitetet tuaja, tha Klinika Cleveland. PAD mund të shkaktojë shqetësime në këmbët dhe shputat tuaja dhe të kufizojë ecjen dhe aktivitetet tuaja. PAD i rëndë mund të kalojë në humbjen e gjymtyrëve. “Mjeku juaj mund të kontrollojë për shenja të sëmundjes me një provë të thjeshtë të pulsit në këmbët tuaja”.

kole3

Për të pakësuar yndyrën tuaj, përpiquni të largoni ushqimin me yndyrë, veçanërisht ushqimin që përmban një lloj yndyre që quhet yndyrë e ngopur. /Telegrafi/

The post Yndyra e lartë: dhimbja në duar ose këmbë mund të jetë tregues se nivelet tuaja janë shumë të larta appeared first on Telegrafi.

[ad_2]

You cannot copy content of this page