Zakonet e Përditshme që Po Ju Shkatërrojnë Thonjtë


Thonjtë e fortë e të shëndetshëm janë tregues të shëndetit të mirë, por s’ kanë të pakta kur ato dëmtohen.


Burimi i thonjëve të brishtë që thyhen dhe marrin forma e të çuditshme mund të jenë disa zakone të përditshme.

Lexoni më shumë në këtë artikull nga për të kuptuar disa nga shkaqet e vërteta anësore të dëmtimit të thonjëve tuaj.

Përdorimi i makinyrit

Megjithëse mund të duhet një proces i padëmshëm lënia e manikyrit për një kohë të gjatë në thonj mund t’i dëmtojë ata.

Kjo për shkaks e s’ marrin ajër dhe janë gjatë gjithë kohës nën kontakt me kimikatet e manikyrit.

Në qoftë se shikoni që po marrin ngjyrë të verdhë e ju thyhen shpejt, hiqni dorë për disa kohë nga rregullimi i tyre me manikyr apo materiale të ngjashme.

Mos larja

Tashmë këshilla e larjes së duarve disa herë në ditë është një rutinë thuajse e detyruar.

Megjithatë shpesh njerëzit s’ i lajnë në mënyrën e duhur, duke përjashtur thonjtë nga ky proces.


Është e rëndësishme të fërokni dhe lani mirë edhe thonjtë kur lani duart në mënyrë që të largoni të gjithë bakteret që mund të jenë mbledhur nën to.

Keqtrajtimi

I keni parasysh të gjitha momentet kur keni përdorur thonjtë për te hapur një kanaçe, për të kapur sende të forta apo procese të tilla të ngjashme?!

gjitha së bashku dëmtojnë dhe dobësojnë thellësisht thonjtë tuaj, ndaj ju këshillojmë të ndaloni.

Larja e enëve

Padyshim që është një proces i domosdoshëm, por teksa lani enët kujdesuni q ëtë mbroni edhe thonjtë.

Kimikatet e ilaçit të enëve dhe qëndrimi i gjatë në ujë do t’i bëjë më të brishtë dhe të dëmtuar ata.

Ndaj para se të nisni këtë process vendosni gjithnjë një palë doreza llastiku.

pa doreza

Sërish specialistët e vënë theksin tek dorezat sidomos kur bëhet fjalë për kontaktin e duarve drejtpërdrejtë me kimikatet.

Ato jo vetëm jo dëmtojnë thonjtë, por edhe lëkurën rreth tyre, kështu sa herë që të pastroni shtëpinë përdorni doreza.

I ftohti në dimër

I ftohti i acartë dhe i thatë ka tendencën t’i dobsojë thonjtë tuaj, ndaj mbajini sa më të hidratuara dhe të mbrojtura me doreza leshi.

Më shumë perime

sigurisht në këtë listë s’ mund të linim pa përmendur mundësën e mundëshme të vitaminave.

Në qoftë se keni mungesa në trup, thonjtë janë të parët që dëmtohen e bëhet të brishtë.

Ndaj kujdesuni të konsumoni sa më shumë fruta dhe perime në mënyrë që të qëndroni të hidratuar e të shëndetshëm./

Postime të ngjashme