Zemaj thotë se ka marrë konfirmimin për blerjen e vaksinave nga Pfizer-BioNTech


Ish-ministri i Shëndetësisë, ka thënë se ka marrë konfirmimin për  blerjen e  vaksinave  atni covid nga .

Ai këtë e ka bërë të ditur me anë të një postimi në .

Postimi i plotë:

Edhe një lajm i gëzueshëm për mua, dhe qytetarët e Kosovës, që pas shumë negociatash dhe shkëmbim të shkresave, vjen konfirmimi për  blerjen e  vaksinave nga .

Duke falënderuar të gjithë bashkëpunëtorët për angazhimin e sinqert, shpresoj se kjo do jetë arma më e forte, në luftimin përfundimtar të pandemisë -19.

Njëherit, kërkova që aktuale, të vazhdojë në mënyrë sa më efiakse, finalizimin e pjesës së marrëveshjes për blerje, e cila siguron vaksinim në masë të qytetarëve të Kosovës në luftimin e pandemisë globale -19.

P.S

Shkresa dërguar përfaqësuesit të -, z. Rocha, Qeverisë së Kosovës, Minstrit të Shëndetësisë dhe ekipit teknik profesional në MSh.

Dear Mr. Rocha,

Finally, the citizens of and myself are very happy to hear such good neës, that after many negotiations and exchange of documents, the documentation for signing the vaccine purchase agreement from / has been finalized .

Let me inform you that from 22.03.2021 we have a new Government in which means that there is also a new Minister of Health – Mr. Arben (who is CC-ed in this email).

Given that the current Minister of Health is the authorized government for vaccine procurement and negotiation on behalf of the Government of Kosovo, this responsibility should be transferred to the neë government (Prime Minister or Minister of Health). That being said, with the highest consideration, please send the same document to Minister Arben .

At the same time, I also ask my successor to immediately contact you regarding the continuation of the contact for receiving the long-aëaited vaccines from us.

Thanking you, your team and also my former negotiating team, I believe that very soon you will finalize the part of the purchase agreement which provides mass vaccination of the citizens of Kosovo in the fight against the global Covid-19 .

With respect

, Former Minister of Health .

I nderuari zt. Rocha,

Më në fund, ky është një lajm i gëzueshëm për mua dhe qytetarët e Kosovës që pas shumë negociatash dhe shkëmbim të shkresave, në fund ju mund të dërgoni dokumentacionin për nënshkrim të marrëveshjes së blerjes së vaksinave nga Pfizer/BioNTech.

Më lejoni të ju informoj se nga data 22.03.2021 ne kemi Qeveri të re të Kosovës, ku po ashtu ka edhe Ministër të ri të Shëndetësisë që është z. (që është cc në këtë e mail).

Si i autorizuar në emër të Qeverise së Kosovës për blerje dhe negocim tani kjo përgjegjësi  kalon te e re ( apo i Shëndetësisë), andaj duke ju lutur me konsideratën më të lartë ju lutem të njëjtin dokument ta dërgoni te z. .

Njëherësh kërkoj po ashtu nga pasardhësi im që të ju përcjell menjëherë vazhdimin e kontaktit për marrjen e vaksinave të shumëpritura nga ana jonë.

Duke ju falënderuar ju, ekipin tuaj po ashtu ish ekipin tim negociues besoj që shumë shpejt do të finalizoni pjesën e marrëveshjes për blerje e cila siguron vaksinim në masë të qytetarëve të Kosovës në luftimin e pandemisë globale Covid-19.

Me respekt,

Armend Zemaj, ish Ministër i Shëndetësisë të Republikës së Kosovës

Postime të ngjashme