Zgjedhjet në Mitrovicën e Veriut: PDK do unifikim e VV e sheh si të pamundur koalicionin me ta


, kandidati i PDK-së për Kryetar të Mitrovicës së Veriut, është shprehur se ai por edhe kundërkandidati i tij nga , Erden Atiq, kanë pak gjasa që të fitojnë në zgjedhjet për kryetar të kësaj komune.

Ai ka thënë se shpreson që në zgjedhjet e ardhshme shqiptarët të shkojnë të bashkuar në zgjedhjet për kryetar.

“Në vitin 2013 kur kemi qenë, kur kemi hyrë për të parën herë në kam bërë përpjekje që të hymë si listë qytetare dhe në bazë të rrethanave kemi dështuar. Shpresoj që të jenë zgjedhjet e fundit që të hymë dy kandidat shqiptarë në ”, është shprehur Azemi.

“Është koha që të unifikohemi dhe të hymë në një listë. s’ ka kurrfarë arsye që të mos bëhet kjo”.

Azemi në Info Magazine ka theksuar se PDK ka mundësi që në këto ta marrë pozitën e nënkryetarit të komunës.

“Pozitën e nënkryetarit e pranoj që na ka takuar por s’ është funksionalizuar. Kemi sinjale pozitive, prej oponentëve politikë vendorë ndërkombëtarë dhe palës serbe”.

Erden Atiq, kandidat nga për kryetar të Mitrovicës Veriore, është shprehur optimist për këto zgjedhje.

më optimist në këtë drejtim se kandidati im. Vij prej subjektit politik, më të madhit në vend dhe ‘feedbacku’ që po e marrim prej terrenit është shumë i mirë. S’mund të flas me shifra të sakta, por secilën fushatë dhe zgjedhje fatmirësisht numri i votave po na rritet, përfshirë edhe Mitrovicën e Veriut. Është kandidatura ime e tretë; në secilin proces zgjedhor ne po shkojmë duke u rritur dhe jam shumë optimist në këtë drejtim”, ka thënë Atiq

Sipas Atiq, s’ është i mundur koalicioni me PDK-në, as në nivel lokal.

“s’ është diskutuar, është temë e ndjeshme. Në procesin e mbarëvajtjes së zgjedhjeve, edhe sfidat problemet që i kemi pasë prej subjekteve p.sh Listës Serbe, s’ është që edhe subjekti i PDK-së ka mbetur prapa; me skandale, me shkelje të ligjit, me blerje të votave, me punësime në kohë fushatë e të tjera”, është shprehur ai në Info Magazine.

“s’ është e mundur me bo me një subjekt politik, i cili në mënyrë aktive ka funksionuar vetëm për interesa. Gjithkund ka ose korrupsion ose mosdije, në nivelin më të skajshëm të mundshëm. Si është e mundur me bo me dikë i cili qasjen që e ka me -në s’ dallon me Listën Serbe”.

e jashtëzakonshme për kryetar në komunën e Mitrovicës së Veriut, do të mbahen me 29 nëntor.Postime të ngjashme