Zvogëlohet për 10 milionë euro buxheti i Policisë së Kosovës


e Kosovës për vitin 2021 do të ketë 10 Milion euro më pak në buxhetin e saj.

Janë institucione me rëndësi vitale për shtetin.

Madje Polica e Kosovës, ka muaj të tërë që ka angazhim shtesë për menaxhimin e pandemisë.

Por, ndonëse kanë gjithë këtë angazhim këtij institucioni janë ndarë afro 10 milionë euro më pak në buxhetin e vitit të ardhshëm.

Nga 96 ,500,000 euro sa kishte në vitin , për vitin 2021 paraparë të jetë 87,000,000 euro.

Kështu e Kosovës do të ketë në buxhetin e saj 9,502.604 euro më pak se vitin paraprak .

Shumica e dërrmuese e këtij është paraparë që të shpërndahet për paga dhe shtesa për policët.

Ndërkohë, Policia e Kosovës shkurtim të buxhetit do të ketë edhe në dhe shërbime ku do të kenë afro 1.2 milion euro më pak.

Ulje të buxhetit do të ketë edhe në Forcën e Sigurisë së Kosovës.

Ndonëse ishte planifikuar që këtë vit buxheti i Ushtrisë të ishte mbi 65 milionë euro për këtë vit, në projektligjin për ndarjet buxhetore tashmë janë paraparë pak mbi 63 milionë.

Ndërkohë, këtë buxhet të paraparë për sektorin e sigurisë e kritikon ashpër njohësi i kësaj fushe Drizan Shala.

Shala mendon se buxheti duhet të ishte shumë më i lartë.

ndërsa sipas tij edhe Agjencisë Kosovare të Intelegjencës duhet të përkrahet me buxhet.

Buxheti për vitin 2021, aktualisht gjendet për shqyrtim në ./t7

“Mos qofsha në lëkurën e atyre deputetëve që e kanë votuar Gjykatën Speciale”Postime të ngjashme